A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Rendben
Termékek Menü
0
Ön itt jár: > >

Általános Szerződési Feltételek

Óvszer-M Webshop l Óvszer Webáruház és Szexshop

www.ovszer-m.hu

(Jelen ÁSZF 2017.01.01 –től hatályos)

1. Szerződés tárgya

 1. A szerződés tárgya, a www.ovszer-m.hu Óvszer Webáruház és Szexshop oldalaira feltöltött és eladásra kínált termékskála.
 2. A Webshop az internet hálózatán a  www.ovszer-m.hu URL alatt érhető el. Az eladásra kínált termékek mindig képpel, termékleírással és jellemző paraméterekkel kerülnek feltöltésre.
 3. A www.ovszer-m.hu Óvszer Webáruház és Szexshop megtekintésével, regisztrációval illetve a vásárlással (az itt felsorolt magatartások bármelyikével) a jelen ÁSZF szerinti szerződés jön létre az Eladó és a Vásárló között.
 4. A www.ovszer-m.hu Óvszer Webáruház és ban történő vásárláshoz az előírt minimális rendelési összeg 2.000,-Ft
 5. A www.ovszer-m.hu Óvszer Webáruházban eladásra kínált termékek árai bruttó árak, azaz a mindenkori érvényes Általános Forgalmi Adó-val (ÁFÁ-val)  terheltek.
 6. A www.ovszer-m.hu Óvszer Webáruházban oldalain külön feltüntetett akciós árai is szintén bruttó árak, azaz Általános Forgalmi Adóval (ÁFÁ-val) terheltek.
 7. A www-ovszer-m.hu webáruház-szolgáltatás igénybevételének előfeltétele az, hogy a Megrendelő elfogadja a jelen Általános Szerződési Feltételeket. A feltételek elfogadásának minősül, ha a Megrendelő regisztrálja magát, vagy megrendelést ad le. Amennyiben a Vásárló az ÁSZF bármely rendelkezését nem fogadja el, úgy az oldalt nem használhatja, a vásárlást nem alkalmazhat. 
 8. A Vásárló személyes adatainak kezeléséről az Adatvédelmi Nyilatkozat rendelkezik, mely elérhető közvetlenül a főoldalról vagy a következő linken www.ovszer-m.hu/adatvedelmi-nyilatkozat keresztül.
 9. A www.ovszer-m.hu honlap/webáruház használatához szükséges azon technikai tájékoztatást, melyet ezen ÁSZF nem tartalmaz, az Óvszer-M Webshopon elérhető tájékoztatások nyújtják.
 10. A szerződés nyelve magyar.
 11. A beérkezett megrendeléseket az Eladó rendszere automatikusan tárolja elektronikus formában, ezeket a Vásárló később visszanézheti a saját fiókjába belépve. Felek elfogadják, hogy az ily módon kötött szerződés nem minősül írásban megkötöttnek szerződésnek, azokat az Eladó nem iktatja, ezért utólag nem hozzáférhető és arra Magyarország joga irányadó.
 12. A MIB-Group KFt. mint a www.ovszer-m.hu Óvszer Webáruház tulajdonosa az árváltozás jogát fenntartja, azzal, hogy a módosítás a már megrendelt termékek vételárát nem befolyásolja.
 13. A www.ovszer-m.hu Óvszer Webáruházban kizárólag új termékek kerülnek értékesítésre.

2. A szerződés területi hatálya

 1. A www.ovszer-m.hu Óvszer Webáruház, az oldalain kínált termékeket, csak Magyarország területére megadott postai címekre tudja szállítani
 2. A Külföldi postai címmel leadott megrendelések teljesítését a Webáruház nem vállalja, és az ilyen módon leadott megrendeléseket érvényteleníti.

3. Tájékoztató Adatok

A www.ovszer-m.hu óvszer webáruház tulajdonosa:

MIB-GROUP Kft.

Székhelye:

 2142 Nagytarcsa, Vadrózsa utca 5.

Mobil:

+36-30/814-2622

E-mail cím:

ovszer.m@gmail.com

Adatkezelési nyilvántartási azonosító:

 folyamatban

Adószám:

24909628-2-13

Cégjegyzékszám:

13-09-183645

Cégjegyzéket vezeti:

A kereskedelmi tevékenység gyakorlását engedélyező hatóság neve és a nyilvántartásba vételi szám:

Budapest Környéki Cégbíróság

Nagytarcsa Polgármesteri Hivatal, folyamatban.

4. A regisztráció menete és az adatkezelés

A www.ovszer-m.hu Óvszer Webáruház tartalma bárki számára elérhető regisztráció nélkül és a vásárlásnak sem feltétele az érvényes regisztráció. A www.ovszer-m.hu Óvszer Webáruház a regisztrációkor megadott személyes adatokat, e-mail címmel és jelszóval tárolja a későbbi azonosításhoz. A helyes jelszóval belépve a Megrendelő, az adataihoz bármikor hozzáférhet és módosíthatja azokat.

A www.ovszer-m.hu Óvszer Webáruház semmilyen formában nem vállal felelősséget a Megrendelő által megadott hibás vagy hiányos adatokból eredő téves teljesítésért. Megrendelés esetén, a név, cím, telefon és e-mail mezőket minden esetben kötelezően ki kell tölteni, ezek hiányában a rendszer a rendelést nem tudja elfogadni. A már kiállított számlán található adatok utólag viszont már nem változtathatóak.

A www.ovszer-m.hu Óvszer Webáruház fenntartja a jogot, hogy az Általános Szerződési Feltételeket részben vagy egészben bármikor módosíthatja. az Általános Szerződési Feltételek és annak mindenkori módosítása a közzétételkor lép hatályba. az Általános Szerződési Feltételek mindaddig hatályban maradnak, amíg a webáruház-szolgáltató a webáruház-szolgáltatást biztosítja. A www.ovszer-m.hu Óvszer Webáruház az árváltozás jogát fenntartja, azzal, hogy a módosítás a már megrendelt termékek vételárát nem befolyásolja.

A www.ovszer-m.hu Óvszer Webáruházban történő vásárláshoz és a megrendelt termékek kiszállításához és/vagy átadásához, valamint a vásárlásról kiállított áfa-s számla elkészítéséhez szükséges, hogy a Vásárló a vásárlást megelőzően a Webáruház felhasználójaként regisztráljon, és a regisztráció során a hivatkozott tevékenységekhez szükséges adatokat megadja.

A www.ovszer-m.hu Óvszer Webáruházban nem csak érvényesen regisztrált felhasználók vásárolhatnak. Bár a regisztráció nem kötelező vásárláshoz, a megrendelés érvényesítéshez szükséges megadni a megrendelés teljesítéséhez kért kötelező adatokat. A regisztráció és az ehhez, illetve a megrendeléshez kapcsolódó adatszolgáltatás önkéntes.

Az adatok helyessége a Megrendelő által bármikor ellenőrizhető és módosítható jóváhagyás előtt.

Az első bejelentkezéshez szükséges jelszót a regisztráló adja meg. a rendszer a sikeres regisztrációról tájékoztató e-mailt küld a megadott e-mail címre. A megadott jelszót belépés után módosíthatja. Ez a jelszó, belépés után bármikor módosítható a ’Fiókom/Jelszócsere’ menüpont alatt.

A www.ovszer-m.hu Óvszer Webáruház a megadott adatok bizalmas tárolását, archiválását, és kezelését maga vállalja, azokat a fennálló jogviszony alapján harmadik félnek nem adja ki. Ez alól kivételt képeznek azok az információk, melyek az adott termék kézbesítéséhez vagy kiszállításához szükségesek, mely adatok átadásához a Vásárló a megrendelés leadásával hozzájárul.

A www.ovszer-m.hu Óvszer Webáruház a következő adatokat rögzíti a Megrendelőről a regisztráció során:

 • a Felhasználó neve (Megrendelő neve),
 • jelszava (elkódolva)
 • elektronikus levelezési lakcíme,
 • neve, címe, elérhetőségi telefonszáma.

A www.ovszer-m.hu Óvszer Webáruház a megrendelt áruk kiszállítása érdekében a következő adatokat bocsátja a szállító rendelkezésére:

 • átvevő neve (szállítási címből),
 • cég neve (szállítási címből),
 • a teljes szállítási cím,
 • utánvét esetén a fizetendő összeg,
 • megrendelő telefonszáma és egyéb elérhetősége. 

A MIB-GROUP Kft. kijelenti, hogy a regisztráció során kizárólag a rendeléshez és a rendelés teljesítéséhez, ezzel kapcsolatos eljáráshoz feltétlenül szükséges adatokat kéri el. Megadott személyes adatait a Megrendelő a www.ovszer-m.hu Óvszer Webáruház felhasználói felületén bármikor megváltoztathatja, illetve törölheti. Kivételt képez ez alól a következő adatok törlése: Egyedi azonosító.

Az adatkezelésre a www.ovszer-m.hu Óvszer Webáruház Megrendelőinek önkéntes, megfelelő tájékoztatáson alapuló nyilatkozata alapján kerül sor, amely nyilatkozat tartalmazza a kifejezett hozzájárulását ahhoz, hogy az oldal használata során közölt személyes adataik felhasználásra kerüljenek

Az adatkezelés jogalapja az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. tv. (Info tv.) 5.§ (1) bek. a) pontja szerint az érintett önkéntes hozzájárulása. A hozzájárulást a Megrendelő az egyes adatkezelések tekintetében A www.ovszer-m.hu Óvszer Webáruház használatával, a regisztrációval, illetve a kérdéses adatok önkéntes megadásával adja meg.

A regisztráció során kötelezően megadott személyes adatok kezelése a regisztrációval kezdődik és annak törléséig tart.

A regisztráció törlését a Megrendelő a ovszer.m@gmail.com elektronikus levélcímen, illetve az ügyfélszolgálat telefonszámán +36-30/814-26-22 számon is kérheti – munkanapokon 10:00- 17:00 –ig.  A törlés nem vonatkozik a jogszabály alapján szükséges adatkezelésekre, azokat Szolgáltató a szükséges időtartamig megőrzi.

A www.ovszer-m.hu Óvszer Webáruház tulajdonosa és üzemeltetője, a MIB-Group Kft.

A MIB-Group Kft. az alábbiakban ismerteti adatkezelési elveit, melyeket saját magával, mint adatkezelővel szemben megfogalmazott és betart.

Adatkezelési alapelveink összhangban vannak  valamennyi hatályos jogszabállyal, különösen az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. tv. rendelkezéseivel.

A MIB-Group Kft. adatvédelmi koncepciója a megfelelő tájékoztatáson alapuló önkéntes beleegyezésen nyugszik, melynek megvalósítására a szolgáltatás használatának minden fázisában törekszik.

A MIB-Group Kft elkötelezett a látogatók személyes adatainak védelmében és kiemelten fontosnak tartja a felhasználók információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. A látogatók személyes adatait bizalmasan kezeli és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja.

Adatkezelési nyilvántartási azonosító: folyamatban.

MIB-Goup Kft. kijelenti, hogy regisztrált ügyfeleinek kéretlen (spam) levelet nem küld. Regisztrált ügyfelei kizárólag a regisztrációhoz és a rendeléshez feltétlenül szükséges leveleket kapnak. A www.ovszer-m.hu Óvszer Webáruház rendszeres időközönként hírlevelet küld az aktuális akciókról és újdonságokról, valamint egyéb, A www.ovszer-m.hu Óvszer Webáruházzal kapcsolatos információkról.

A www.ovszer-m.hu Óvszer Webáruház elektronikus hírlevelét csak az arra feliratkozott felhasználók kapják, akiknek bármikor lehetősége van a hírlevelet lemondani, leiratkozni. A leiratkozáshoz elég a levél alján található linken jelezni, hogy már nem kéri a hírlevél küldését, vagy mobilon a +36-30/814-2622 számon, vagy elektronikusan: ovszer.m@gmail.com e-mail címen. A leiratkozásra legkésőbb 24 órán belül reagál a www.ovszer-m.hu Óvszer Webáruház ügyfélszolgálata.

4. A rendelés menete

www.ovszer-m.hu Óvszer Webáruházban való tájékozódáshoz, a termékek megtekintéséhez, a kosárba helyezéshez, a szöveges tartalmak olvasásához nem szükséges a regisztráció.

A regisztráció megléte nem kötelezi a felhasználót megrendelésre.

www.ovszer-m.hu Óvszer Webáruházban a termék mellett feltüntetett árak bruttó árak, melyek már az általános forgalmi adót  (ÁFÁ-t) is tartalmazzák. Az árak mindig egy darab (1 doboz / 1 csomag) termékre vonatkoznak.

A termékek megvásárlásához szükséges a rendelés teljesítéséhez kötelező adatok, így a Megrendelő a még bejelentkezés nélkül kosarába gyűjtött termékeket megvásárolhatja a www.ovszer-m.hu Óvszer Webáruház által kért adatok megadása után. A már regisztrált megrendelő is vásárolhat bejelentkezés nélkül és terméket tehet a kosárba, a webáruház  elmenti a kosár tartalmát és később a már jelszóval belépett megrendelő a vásárlás során, a regisztráció során megadott és mentett adatait a webáruház már felajánlja, így ezeket nem kell kitölteni, csak változás esetén módosítani.

A megrendelő a kosár funkcióra kattintva, bármikor megnézheti kosarának részletes tartalmát és annak aktuális értékét. Minden termék, amit betett a kosarába addig marad ott, amíg a Megrendelő ki nem törli belőle, vagy meg nem rendeli, vagy az adott termék ki nem fogy a készletből. Ez utóbbi esetben a termék eltűnik a www.ovszer-m webáruházból is, nem csak a kosárból.  Kosara tartalmát bármikor ellenőrizheti, módosíthatja, vagy megrendelheti.

Kosara tartalmának ellenőrzése után, megrendeléshez kattintson a ’Megrendelés’ gombra. A nem személyesen átvett rendeléshez szükséges adatok:

 • Számlázási név,
 • Számlázási cím,
 • Számlázással kapcsolatos kapcsolattartó neve, ha nem azonos a Megrendelővel,
 • Szállítási cím, amennyiben különbözik a számlázási címtől,
 • Szállítással kapcsolatos kapcsolattartó telefonszáma (érvényes magyarországi mobiltelefonszám), amennyiben különbözik a Megrendelőtől.

Amennyiben korábban már vásárolt a www.ovszer-m.hu webáruházban, személyes adatai automatikusan megjelennek a számlázási és a szállítási űrlapon. A rendszer a szállítási költséget automatikusan hozzászámolja a rendelés összegéhez, attól függően, hogy a megrendelő milyen szállítási módot választott. Ezt ellenőrizheti az "Összesítő"-ben. A folytatáshoz tovább kell kattintani a "Megrendelés" gombra.

Megrendelő a rendeléséről minden esetben írásos automatikus visszaigazolást kap www.ovszer-m.hu webáruháztól. Ez az automatikus visszaigazolás egy rendszer üzenet, nem minősül ajánlattételnek. A megrendelés feldolgozásáról a www.ovszer-m.hu webáruház tájékoztatja a vásárlót. A szállítási partnereknek történő átadásról is tájékoztatja a webáruház a megrendelőt.

A Megrendelő tudomásul veszi, hogy bizonyos termékek szállítását a nagykereskedelmi partnere végzi. A gyorsabb kiszolgálás érdekében ilyen esetben a terméket a nagykereskedő az Üzemeltető kérésére közvetlenül küldi meg Futár útján a Vásárló részére. Vásárló tudomásul veszi és elfogadja, hogy ilyen esetben a terméket a nagykereskedő adja át a Futárnak a jelen ÁSZF szállítási feltételei szerint és állítja ki a számlát. Vásárló tudomással bír arról, hogy ilyen esetben a termékkel kapcsolatos elállási, szavatossági és egyéb jogait Üzemeltetővel szemben gyakorolhatja. Az Üzemeltető a hozzá beérkezett nyilatkozatokat ilyen esetben haladéktalanul továbbítja az illetékeseknek és mindent megtesz annak érdekében, hogy a Vásárló jogainak gyakorlását elősegítse.
Ezekre a termékekre is a webáruház szállítási díjai az irányadóak. Az Üzemeltető a jelen ÁSZF szerinti feltételekkel a termék nagykereskedelmi megrendelése során a Vásárló érdekében és javára jár el.

A megrendelő tudomásul veszi, hogy a www.ovszer-m.hu webshop részére megrendelése alapján elektronikus számlát állít ki, melyet a megadott e-mail címre a számlázással egyidejűleg megküld a részére. A megrendelő az ÁSZF elfogadásával egyidejűleg elfogadja azt is, hogy megrendeléséről elektronikus számlát kap, melyet köteles megnyitni.

A Megrendelő köteles a webáruházban utánvéttel megrendelt és a megadott címre kiszállított termékek átvételével egyidejűleg, a www.ovszer-m.hu által küldött számlán feltüntetett összesített vételárat és szállítási költséget készpénzben a futárnak kifizetni. Az utánvétes megrendelésen kívül, a www.ovszer-m.hu webáruház lehetőséget biztosít előzetes online bankkártyás fizetési módra vagy előzetes átutalásra. A már kifizetett csomagokat természetesen nem kell újra kifizetni a futárnak.


5. Online bankkártyás fizetés és előre utalás

A Megrendelőnek lehetősége van a Rendelés áttekintésére, még a megrendelése leadása előtt. A bankkártyás fizetési mód választása esetén, a  rendelés elfogadása gombra kattintva megkezdődik a fizetés menete, melyet a Megrendelő a Fizetés gombra kattintva erősíthet meg. Ezzel a Megrendelő átlép a  banki portálra.

A fizetés a Bank portálján történik. A bank oldalán látható, hogy mely bankkártya típusokat fogadja el a bank.

A bankkártya szám részhez kérjük írja be a bankkártyája első oldalán szereplő számsort. A lejárati dátumnál kérjük, tüntesse fel, a kártyáján megjelölt érvényességi dátumot, ezt szintén az első oldalon találja, közvetlenül a kártyaszám alatt. A bank kéri a kártya hátoldalán szereplő 3 számjegyű ellenőrzőkód beírását is. A fizetési folyamat közben kérjük várjon türelmesen, és ne töltse be újra az oldalt illetve a fizetési ablakot ne zárja be.

A fizetés sikerességéről a Bank fogja Önt tájékoztatni.

MIB-Group Kft. illetve a www.ovszer-m.hu webáruház rendszere bankkártyája adataihoz nem fér hozzá, így nem is tárolja azokat. A www.ovszer-m.hu Óvszer Webáruház felé történő fizetési tranzakció költsége nem terheli a fizető kártyabirtokosát.

A megrendelőnek lehetősége van előre utalással is fizetnie. Ebben az esetben a fizetési mód választásakor az előre utalás fizetési módot kell választania. A www.ovszer-m.hu webáruház e-mail-ban tájékoztatja a vásárlás további teendőiről.

A megrendelőnek a kapott tájékoztató e-mail alapján átutalási megbízást kell adnia a bankjának, amelyben a megrendelt termék értékét kiegyenlíti.

Az átutalást a következő bankszámla számra teheti meg:

MIB-Group KFt. UNICREDIT Bank Zrt-nél vezetett bankszámla száma:

Az átutalásnál a közlemény rovatban kérjük feltüntetni a rendelés visszaigazoló e-mail-ben szereplő megrendelési azonosítót és a vásárló nevét.

Amint megérkezik az átutalás, a rendszer tájékoztató e-mailt küld a Megrendelőnek, és a megrendelése csomagolásra majd a futár szolgáltató partnereknek átadásra kerül. Ez a folyamat hosszabb lehet, ezt a fizetési módot akkor érdemes választania, amennyiben nem szeretné 1-2 napon belül átvenni a csomagját.

6. Házhoz szállítás

A www.ovszer-m.hu Óvszer Webáruház kizárólag Magyarország területére vállal házhoz szállítást. A megrendeléseket több futárszolgáltató segítségével szállítjuk házhoz.

A házhoz szállítás díja egységes: lásd szállítási információk alatt!

A szállítási költség automatikusan hozzáadódik a rendelési összeghez, amit a rendelés feladásakor feltüntetünk.

Amennyiben a rendelés

 • munkanapokon 11:00 óráig beérkezik, és a termék készleten van, a csomagja a következő munkanapon átadásra került a futárkézbesítőnek.
 • Nem munkanapon történő megrendelés, valamint 11:00 óránál később beérkező rendelések esetén az átadás a második munkanapon történik meg. 

Amennyiben a megrendelés teljesítése bármilyen okból akadályba ütközik, úgy a www.ovszer-m.hu óvszer webáruház ügyfélszolgálata haladéktalanul felveszi a kapcsolatot a Megrendelővel e-mailben vagy telefonon egyeztetés érdekében.

A kiszállítás munkanapokon 8:00-17:00 óra között történik, ezért kérjük, hogy napközbeni elérhetőséget adjanak meg kiszállítási címként!

Amennyiben a csomagküldő cég az áru átadását nem tudja teljesíteni úgy a csomagról értesítést hagy, és egy új, egyeztetett időpontban ismételten megkísérli a kiszállítást. Amennyiben az árut másodszor sem sikerül kiszállítani, az árut visszaszállítja a www.ovszer-.hu Óvszer webshop székhelyére.

Amennyiben a küldemény csomagolása szemmel láthatóan sérült, a Megrendelő kötelessége meggyőződni még a futár jelenlétében, a csomagban lévő termékek sértetlenségéről. Amennyiben a futár jelenlétében derül ki, hogy bizonyítottan sérült, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termékre 14 napos cserelehetőséget biztosítunk. Ebben az esetben a sérülést a futár által felvett jegyzőkönyvvel igazolhatja.

Az esetleges szállítási késedelem, vagy a megrendelés teljes meghiúsulása esetén a www.ovszer-m.hu óvszer webáruházat kártérítési kötelezettség nem terheli.

7. 14 napos elállási jog

Az e fejezetben foglaltak kizárólag a szakmája, foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy Megrendelőre vonatkoznak, aki árut vagy szolgáltatást vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, valamint az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje (a továbbiakban: Megrendelő).

A Megrendelő jogosult a terméknek, a fogyasztó vagy az általa megjelölt, a futár szolgáltatótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától számított tizennégy (14) napon belül a szerződéstől indokolás nélkül elállni. A Megrendelő a szerződés megkötésének napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolhatja elállási jogát.

Ha a Megrendelő elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán vagy elektronikus úton küldött levél útján) az pontban feltüntetett elérhetőségek igénybevételével a MIB-Group Kft. részére. A Megrendelő határidőben gyakorolja elállási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát a MIB-Group Kft. részére. MIB-Group Kft. e-mailben haladéktalanul visszaigazolja a Megrendelő elállási nyilatkozatának megérkezését és megteszi a szükséges lépéseket.

A Megrendelőt terheli annak bizonyítása, hogy elállási jogát az e fejezetben meghatározott rendelkezéseknek megfelelően gyakorolta. Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a Megrendelő az erre irányuló nyilatkozatát 14 naptári napon belül (akár a 14. naptári napon) elküldi a MIB-Group Kft.

Postai úton történő jelzés alkalmával a postára adás dátumát, e-mail-en keresztül történő értesítés esetén az e-mail küldésének idejét veszi figyelembe a MIB-Group Kft. a határidő számítás szempontjából. A Megrendelő levelét ajánlott küldeményként adja postára, hogy hitelt érdemlően bizonyítható legyen a feladás dátuma.

A Megrendelő elállás esetén köteles a megrendelt terméket a MIB-Group Kft. (2142 Nagytarcsa, Vadrózsa utca 5.) címére indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni. A határidő betartottnak minősül, ha a Megrendelő a 14 napos határidő letelte előtt elküldi (postára adja vagy az általa megrendelt futárnak átadja) a terméket.

A termék MIB-Group Kft. címére történő visszaküldésének költsége a Megrendelő terheli. A MIB-Group Kft-nek az utánvéttel visszaküldött csomagot nem áll módjában átvenni. A termék visszaküldésének költségén kívül az elállás kapcsán a Megrendelőt semmilyen más költség nem terheli.

Ha a Megrendelő eláll a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb a Megrendelő elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül a MIB-Group Kft. visszatéríti a Megrendelő által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási (kiszállításért fizetett) költséget is. MIB-Group Kft. jogosult a visszatérítést mindaddig visszatartani, amíg vissza nem kapta a terméket, vagy a Megrendelő nem igazolta hitelt érdemlően, hogy azt visszaküldte.

A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz a MIB-Group Kft., kivéve, ha a Megrendelő más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja.

A Megrendelő kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be. Sérült, hibás csomagolást, felbontott termékeket nem áll módunkban visszavenni. Csak bontatlan, eredeti állapotú terméket áll módunkban visszavenni.

A megrendelésre vonatkozóan az általános teljesítési határidő a rendelés visszaigazolásától számított legfeljebb 30 nap. Ez a szállítási határidő tájékoztató jellegű, az ettől történő eltérést minden esetben e-mail útján jelezzük. Jelen általános szerződési feltételek elfogadásával Ön tudomásul veszi, hogy a megadott szállítási idő túllépése miatt az Eladó a kártérítési felelősségét kifejezetten kizárja.


Előfordulhat, hogy a honlapunkon szereplő egyes termékek gyártása megszűnt. Erre tekintettel fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag az Önnel történő egyeztetést követően kerülhet sor. A termék vételárának előre történő kiegyenlítése esetén visszautalásra kerül az összeg az Ön részére 5 munkanapon belül.

Amennyiben a fogyasztó a fogyasztói jogok megsértését észleli, jogosult panasszal fordulni a lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatósághoz. A panasz elbírálását követően a hatóság dönt a fogyasztóvédelmi eljárás lefolytatásáról. A fogyasztóvédelmi elsőfokú hatósági feladatokat a fogyasztó lakóhelye szerint illetékes járási hivatalok látják el, ezek listája itt található: http://jarasinfo.gov.hu/

Elállási/Felmondási nyilatkozat

(csak a szerződéstől való elállási/felmondási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza)

Címzett:                

MIB-GROUP Kft.

Postacím: 2142 Nagytarcsa, Vadrózsa utca 5.

E-mail cím: mib.groupkft@gmail.com

Alulírott kijelentem, hogy gyakorlom elállási/felmondási jogomat az alábbi termék(ek) adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés tekintetében:

Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja:

A fogyasztó(k) neve:

Megrendelés száma:

Megrendelt termék neve,

cikkszáma, értéke,

kiszállítás módja:

A fogyasztó(k) címe:

A fogyasztó(k) bankszámla száma:

A fogyasztó(k) aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)

Elállás/felmondás oka:

Kelt:

A termék MIB-GROUP Kft. címére történő visszaküldésének költsége a Megrendelő terheli. A MIB-GROUP Kft.-nek az utánvéttel visszaküldött csomagot nem áll módjában átvenni. A termék visszaküldésének költségén kívül az elállás kapcsán a Megrendelőt semmilyen más költség nem terheli.

Ha a Megrendelő eláll a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb a Megrendelő elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül a MIB-GROUP Kft. visszatéríti a Megrendelő által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási (kiszállításért fizetett) költséget is, kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy a Megrendelő a MIB-GROUP Kft.. által felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott. A MIB-GROUP Kft. jogosult a visszatérítést mindaddig visszatartani, amíg vissza nem kapta a terméket, vagy a Megrendelő nem igazolta hitelt érdemlően, hogy azt visszaküldte.

A Megrendelő kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

Amennyiben a MIB-GROUP Kft. minden a gondossága ellenére – technikai okokból – hibás vagy téves vételár kerül a Webáruház felületére, illetve a megrendelés visszaigazolására (különös tekintettel a nyilvánvalóan téves pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő "0" Ft-os vagy "1" Ft-os vételárra), abban az esetben a MIB-GROUP Kft. nem köteles a terméket a hibás, illetve téves áron szállítani. Ebben az esetben a MIB-GROUP Kft. felajánlja a tényleges vételáron történő szállítást, amelynek ismeretében a Megrendelő 15 napon belül nyilatkozhat vásárlási, illetve elállási szándékától. A nyilatkozat elmaradása esetén a megrendelés automatikusan törlésre kerül.

8. Felelősségkorlátozás

A www.ovszer-m.hu Óvszer Webáruházon keresztül történő vásárlás feltételezi a Megrendelő részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását. A felhasználó, illetve Megrendelő tudomásul veszi, hogy a böngészéssel és a vásárlással kapcsolatos esetleges kockázatokat saját magának kell felmérnie, illetőleg magának kell gondoskodni a számítógépe biztonságos használatáról és az azon tárolt adatok védelméről.

A www.ovszer-m.hu Óvszer Webáruház nem felel a vis maiorból eredő, vagy egyéb, az irányításán kívül eső események okán bekövetkező károkért, ideértve, de nem kizárólagosan a:

 • a  weboldal használatából, vagy üzemzavarából,
 • az adatok bárki által történő megváltoztatásából,
 • az információtovábbítási késedelemből adódó,
 • vírusok okozta,
 • szoftverhibából, internetes hálózat hibájából,egyéb technikai jellegű hibából eredő,
 • vonal, vagy rendszerhibából adódóan.

A www.ovszer-m.hu webáruház nem felel a pl. technikai hiba miatt, amely esetben hibás ár szerepel a termékek mellett az oldalon. Hibás ár esetén a megrendelést (az Ön ajánlatát) a hibás áron nem áll módunkban elfogadni, és nem vagyunk kötelesek a terméket hibás áron értékesíteni. Hibás áron történő ajánlattétel esetén nem jön létre szerződés a www.ovszer-m.hu webáruház és a megrendelő között. A megrendelés fogadása automatikusan történik. Amennyiben a megrendelő hibás áron "tesz ajánlatot", a www.ovszer-m.hu webáruház részéről nem minősül az ajánlat elfogadásának. Hibás áron történő megrendelő általi ajánlattétel (megrendelés) esetén a www.ovszer-m.hu ügyfélszolgálata felveszi a kapcsolatot a megrendelővel és tájékoztatja a helyes árról, Amennyiben a megrendelő elfogadja a helyes áron a megrendelését, létrejön a szerződéskötés. Amennyiben a megrendelő nem fogajda el a termék / megrendelés valódi tényleges árát, nem jön létre szerződés a felek között.

9. Cookie (sütik) felhasználása

Az Üzemeltető a felhasználó számítógépén cookie-t helyez el. A honlap használatával a felhasználó elfogadja, hogy számítógépén a szolgáltató cookie-t helyezzen el. A szolgáltató, technikai közreműködőként biztosíthatja, hogy a honlapok látogatása során a szolgáltatóval együttműködő harmadik személyek cookie-k segítségével tárolják, ha a felhasználó korábban már látogatást tett az üzemeltető honlapján és ez alapján hirdetést jeleníthetnek meg a felhasználónak.

A cookie-t a felhasználó képes törölni saját számítógépéről, illetve beállíthatja böngészőjét, hogy a cookie-k alkalmazását tiltsa. Ezen túlmenően a Google biztosítja, hogy a felhasználó a Google által megjelenített hirdetések kikapcsolására szolgáló oldalon (http://www.google.hu/privacy_ads.html) letilthatja a Google által elhelyezett cookie-kat.

Az Üzemeltető az oldal fejlesztése céljából rendszeresen elemzi a látogatottsági adatokat, azonban e körben a felhasználók adataihoz nem fér hozzá.

Az Üzemeltető a bíróság, az ügyész és a nyomozó hatóság megkeresésére tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása körében köteles együttműködni a hatóságokkal. Az Üzemeltető a hatóságok részére – amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte – személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.

10. TERMÉKSZAVATOSSÁG, KELLÉKSZAVATOSSÁG, PANASZKEZELÉS

A www.ovszer-m.hu webshop szavatol azért, hogy az általa eladásra kínált termékek a webáruház oldalain feltüntetett termékleírás és képeknek megfelelőek, a márkára jellemző minőségben és a termékleírásban feltüntetett tulajdonságokkal rendelkeznek, 

A www.ovszer-m.hu webhop szavatol továbbá azért, hogy az általa eladásra kínált termékek, alkalmasak a rendeltetésszerű használatra, valamint mentesek mindenfajta olyan gyártási, tervezési, fejlesztési, gyártási, anyagbeli, kivitelezési hibáktól, amelyek saját mulasztásából adódnak. A Megrendelő részéről esetlegesen felmerülő minőségi kifogást, a Megrendelő köteles azonnal írásban jelezni a ovszer.m@gmail.com email címen. A webáruház a törvényben ez esetben előírt módon jár el, a hibás terméket kivizsgáltatja, a terméket kijavítja vagy azonos paraméterekkel rendelkező hibátlan árura kicseréli, készlet hiánya esetén a Megrendelő kérésére pénzvisszafizetést biztosít. Amennyiben a reklamáció megalapozott, a kiértesítéstől számított 6 hónapon belül kérheti a Megrendelő a termék cseréjét, illetve a vételár visszafizetését.

Fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés esetén a Megrendelő az átvétel időpontjától számított 2 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit, azokért a termékhibákért, amelyek a termék átadása időpontjában már léteztek. Két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait a Megrendelő érvényesíteni már nem tudja. Nem fogyasztóval kötött szerződés esetén a jogosult az átvétel időpontjától számított 1 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit.  A szavatossági jogok a számla eredeti, vagy másolati példányával érvényesíthetőek. 

A reklamáció kezelését a szavatosság teljes időtartama alatt a Forgalmazó (MIB-GROUP Kft.) ügyfélszolgálata végzi. A szavatosság első 6 hónapja alatt a szükséges szakvéleményt a Forgalmazó biztosítja, a fennmaradó 18 hónapban a Megrendelő az esetleges reklamációval a fogyasztóvédelmi szervekhez  fordulhat, s a jogos reklamációról szóló jegyzőkönyvvel érvényesítheti szavatossági jogát.

A Megrendelő termékszavatossági igényét a termék gyártójával vagy forgalmazójával (MIB-GROUP Kft.) szemben gyakorolhatja. A gyártó, forgalmazó kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

- a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy

- a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy

- a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

Termékszavatossági igényét a Megrendelő a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti, e határidő elteltével azonban jogosultságát elveszti. A Megrendelő a hiba felfedezése után késedelem nélkül köteles a hibát a gyártóval közölni. A hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt hibát késedelem nélkül közöltnek kell tekinteni. A közlés késedelméből eredő kárért a Megrendelő felelős.

A termékek minőségével, biztonságosságával és a termékfelelősségi szabályok alkalmazásával, valamint a szerződés megkötésével és teljesítésével kapcsolatos fogyasztói jogvita bíróságon kívüli, békés rendezése céljából  a Megrendelő eljárást kezdeményezhet a lakóhelye szerint illetékes szakmai kamara mellett működő békéltető testületnél.

A MIB-GROUP Kft. székhelye szerint illetékes Békéltető Testület elérhetőségei:

Pest Megyei Békéltető Testület
Címe: 1119 Budapest, Etele út 59-61. 2. em. 240.
Telefonszáma: (1)-269-0703
Fax száma: (1)-269-0703
Név: dr. Csanádi Károly
E-mail cím: pmbekelteto@pmkik.hu
Honlap cím: www.panaszrendezes.hu

A Békéltető Testület elérhetőségei itt találhatóak.

A Megrendelő jogosult továbbá a fogyasztói jogvitából származó követelésének bíróság előtti érvényesítésére polgári eljárás keretében.

11. Online Vitarendezési Platform

Az Európai Bizottság létrehozott egy honlapot, amelybe a fogyasztók beregisztrálhatnak, így ezen keresztül lehetőségük nyílik arra, hogy online vásárláshoz kapcsolódó jogvitáikat ezen keresztül rendezzék egy kérelem kitöltésével, elkerülve a bírósági eljárást. Így a fogyasztók tudják érvényesíteni jogaikat anélkül, hogy például a távolság meggátolná őket ebben.

Ha Ön panaszt kíván tenni egy, az interneten vásárolt termékkel vagy szolgáltatással kapcsolatban, és nem akar feltétlenül bírósághoz fordulni, igénybe veheti az online vitarendezés eszközét.

A portálon Ön és a kereskedő, akivel szemben panasszal élt, közösen kiválaszthatják a panasz kezelésével megbízni kívánt vitarendezési testületetl.

Az online vitarendezési platform itt érhető el:

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.home.show&Lng=HU

12. Egyéb

A jelen ÁSZF-ben nem szabályozott kérdésekben különösen, de nem kizárólagosan a Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvéről szóló 1959. évi IV. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, valamint a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet szabályai az irányadóak.

A felek közötti szerződésre a magyar jog az irányadó. A szerződés nyelve a magyar.A jelen ÁSZF-hez magatartási kódex nem tartozik, illetve magatartási kódex a felek jogviszonyára nem irányadó.Üzemeltető fenntartja a jogot, hogy az ÁSZF rendelkezéseit bármikor módosítsa. A módosítások a Webáruház honlapján történt közzétételtől hatályosak és az azt követően létrejött jogviszonyokra terjed ki.Vásárló tudomásul veszi, hogy a megkötött szerződéseket az Üzemeltető nem iktatja, ezek utólag nem hozzáférhetők, ezért nem minősülnek írásban megkötött szerződésnek. Vásárló elfogadja, hogy a rendeléseket Üzemeltető elektronikusan automatikusan tárolja a rendelés teljesítése érdekében, azonban saját Fiókjában kizárólag a Regisztrált Felhasználók tudják a rendelés teljesítését követően is visszakeresni.A termék feletti tulajdonjog a vételár teljes kiegyenlítésével száll át a Vásárlóra.


A Webáruház honlapján elhelyezett valamennyi tartalom szerzői jogi oltalom alatt áll, amelynek jogosultja az Üzemeltető. Harmadik személy nem jogosult a Webáruházban szereplő bármely tartalmat vagy annak egy részét az Üzemeltető előzetes írásbeli engedélye nélkül bármely módon felhasználni.